Lekstuga Kajsa

Lekstuga Kajsa En alldeles underbar lekstuga till trädgården dit barnen kan dra sig tillbaka för egen kvalitetstid utan vuxna. Detta är lösningen för hela familjens sommarfrid, ett minihus med trappavsats utanför farstun och öppningsbart fönster.

Lekstugan Kajsa är en snabb lösning för den som vill bygga en lekstuga till barnen men inte kan eller har tid att bygga allt från start med lösvirke. Lekstugan Kajsa köps som en byggsats med allt virke, panhyvlade väggprofiler, reglar och råspont till golv och tak samt fönster, dörr, skruv och spik. Med en ordentlig manual att ladda hem i pdf-format samt instruktionsbok i paketet kommer stugan stå färdig att användas bara inom någon dag efter den anlänt – oavsett om du har byggerfarenhet eller ej. Det vill säga en lättmonterad och stabil lekstuga som får byggas inom reglerna för friggebod. Eftersom byggsatsen är så enkel kan barnen vara med och både bygga samt måla stugan!

Det som inte ingår i paketet är fasadfärg och ytbeläggning till taket. Eftersom virket är helt obehandlat går det fritt att välja mellan heltäckande oljefärg, slamfärg eller en transparent lasyr. Eftersom takbeläggning inte ingår måste taket av råspont kläs med takpapp, shingel eller plåt. Taket täcks med papp, plåt eller shingel. Takets lutning ger även möjligheten att använda sig av betongtakpannor eller vanligt taktegel. Takbeläggningen ska på så fort som möjligt och därför är det bra att vara beredd med en presenning ifall att regnet skulle överraska under byggprocessen.

Eftersom en lekstuga är för barn och tanken är att glädja och inte skapa oro är Kajsa av hög kvalitet och av en barnvänlig konstruktion. Fönstren är exempelvis av plexiglas för maximal barnsäkerhet.

Den inretakhöjden i nock på lekstugan är 201 centimeter. Väggarna är 19 millimeter tjocka och golvytan är 3,24 kvadratmeter. Stugan har en taktäckt veranda på 1,2 kvadratmeter. Vikten på stugan är 250 kilogram och består av 19 millimeter hyvlad råspont.

Innan du börjar med bygget bör du göra en enkel grundläggning för lekstugan. För att göra det kan du gräva bort matjorden och grusa ytan du vill lägga stugan på, en lite större yta än vad stugans golmått är, är att rekommendera. Om marken är någorlunda stabil och väldränerad räcker det med ett lättklinkerblock som plintar i hörnen som underlag. Lägg ut bärlinor av tryckimpregnerade reglar 45x120 millimeter som lekstugans golvreglar kan vila på. Lägg också syllpapp mellan lättklinkerblock och trävirke. Väg av och justera reglarna så att golvet blir helt i våg. Bygg sedan upp lekstugan enligt medföljande ritning.

Trots att lekstugan är till för barnen och roliga sommarlekar går den att använda som exempelvis ett litet trädgårdsförråd när barnen vuxit upp eller inte har någon nytta av stugan längre. Alternativt är det väldigt enkelt att flytta stugan till nya små användare på annan plats.